Διαβάτη, δεν υπάρχει μονοπάτι, το μονοπάτι το φτιάχνεις μόνος σου... Παρ. Ανασυγκρότηση - Ο Άλλος Δρόμος | Χωρίς ΕΕ, Ευρώ, Χρέος και Μνημόνια

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 10Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΟΥ Τ.Ν. ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ 2013
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΘΥΝΣΗ»
του Τάσου Βασιλειάδη
 

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Με ευκαιρία την συζήτηση αυτή θα θέλαμε να δούμε τα κεντρικά κριτήρια της πρότασης μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση σε σοσιαλιστική κατεύθυνση τονίζοντας ένα από τα βασικά ζητήματα που αφορούν την ίδια την συμμετοχή και δράση του λαού, σε αυτό το σχέδιο.

Ανάπτυξη σε όφελος του λαού

Του Ι. από τον Ριζοσπάστη.

 

Η ανάπτυξη για την Ελλάδα που επαγγέλλεται η ΕΕ, σύμφωνα με την πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής, είναι σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, τα δίκτυα και οι υποδομές, ενώ προτεραιότητα δίνεται και στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο συνδυάζει και εμπεριέχει ταυτόχρονα και τους παραπάνω τομείς και κλάδους. Ουσιαστικά ενισχύουν τον τομέα κατασκευών για οδικά έργα προκειμένου να μεταφέρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι τα εμπορεύματά τους. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει προσωρινά θέσεις εργασίας για την κατασκευή των οδικών δικτύων, αλλά δεν θα είναι μόνιμες θέσεις εργασίας. Και βεβαίως θα επιβάλλουν διόδια πανάκριβα για το λαό.

Η Ναυπηγική Βιομηχανία Σήμερα και η Παραγωγική Ανασυγκροτήση της

Του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΜΠΙΔΗ*
αναδημοσίευση από http://aristeri-diexodos.blogspot.gr
Οι χρεοκοπημένες ιδιωτικοποιήσεις του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και του Ναυπηγείου Ελευσίνας – Νεώριο Σύρου έχουν οδηγήσει σήμερα τον κλάδο της Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην πλήρη διάλυση του. Και μάλιστα σε περίοδο που η ποντοπόρος Ναυτιλία δεν έχει σχέση με την Ελληνική οικονομική κρίση. Αν ένας κλάδος μπορούσε να σταθεί όρθιος σήμερα στη χώρα μας με την οικονομική κρίση, θα έπρεπε είναι ο Ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος.

 


 

Διαβάστε ακόμα..

Παραγωγική Ανασυγκρότηση | 23/09/2013


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παραγωγική Ανασυγκρότηση | 06/07/2013


Ανάπτυξη σε όφελος του λαού